BAFTA TV Awards 2022: Broadcasters win big at ceremony as stars show support for BBC and Channel 4 | Ents & Arts News

Планът на правителството да продаде Channel 4 беше в центъра на тазгодишните телевизионни награди BAFTA, тъй като звездите обещаха да се борят да запазят телевизионния оператор в ръцете на обществеността.

Режисьорът Стив Маккуин, който спечели награда за документалния си филм „Въстание“, каза на публиката в лондонската Royal Festival Hall, че публиката трябва да се „придържа“ към BBC и Channel 4, като добави, че трябва да се „борим до инчове, инчове и инчове“. .

Комикът Холи Уолш, който пише Motherland, каза пред стаята: „Общественото излъчване е доказателство за това, което прави BBC и Channel 4 толкова фантастични.“

Време, помощ и Big Zuu: пълният списък на тазгодишните победители в BAFTA TV

Стабилният Gogglebox на Channel 4 се превърна в реалността и създаде фактическа награда на церемонията, като създателят на шоуто използва своята печеливша реч, за да подкрепи и телевизионния оператор.

„Googlebox може да е приключил, когато стартира преди девет години, защото имаше ниски рейтинги, но обществен риск канал Channel 4 вярваше в него и се придържаше към него“, каза Стивън Ламбърт.

„Ако правителството продължи с разрушителния си план за затваряне на Канал 4, този вид рискове няма да бъдат поети и голяма част от него ще приключи без основателна причина“.

Комикът Мо Гилиган също изпя похвалите на Channel 4, като каза след победата за неговото Lateish Show: „Те ми позволиха да доставя радост на черните момчета, аз наистина ценя това.

„Не би било възможно без Канал 4, знам, че всички го казаха, но това е толкова важно.“

снимка:
Мо Гилиган

Пандемията не беше далеч от целта и тази година, като авторът на драмата COVID Together чете писмо до правителството, в което критикува отговора му на COVID-19, след като получи наградата си за уникална драма.

Денис Кели каза: „Обединеното кралство имаше една от най-лошите нива на смъртност в света по време на пандемията. Реакцията на това правителство варира от безразсъдна до направо небрежна.

„Животът на нашите близки се третира като неизползваема съпътстваща щета.

„Опечалените семейства бяха игнорирани, излъгани и просветени от правителство, което изглежда твърде заето да купонясва, за да ни спести мисълта, дори се осмелява да ни каже, че са твърде заети, за да се срещнат с нас или да започнат бързо разследване.

Беше добра нощ за телевизионните оператори

На други места обществените радио- и телевизионни оператори взеха плячката в най-голямата вечер на британската телевизия.

Затворническата драма на BBC Time спечели две награди, включително най-добър минисериал – побеждавайки жестоката конкуренция като It’s A Sin, Stephen от ITV и Landscapers на Sky.

Шон Бийн спечели наградата за най-добър актьор за ролята си в шоуто, заявявайки, че е бил “поразен” в писмо, прочетено от продуцента на шоуто.

Ковид драмата Help на Channel 4 също взе две награди, като трофеите отиват на Кати Тайсън и Джоди Комър за поддържаща актриса и най-добра актриса съответно.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Нов Доктор Кой на червения килим

Звездата за сексуално образование Нкути Гатва излезе на сцената под аплодисменти, само часове след обявяването му той ще бъде следващият Доктор Кой.

Шегувайки се с колежката си Ейми Лу Ууд, те разказаха една шега, използвайки я като ударна линия, преди да връчат наградата за сценарий на комедия на ситкома Родина на Би Би Си.

Джовани Пернис и Роуз Айлинг-Елис от Strictly Come Dancing спечелиха гласуваната от публиката награда за задължителен момент за гледане за най-новата поредица за танци на тяхната трогателна двойка, в която танцуваха част от тишината, вдъхновени от глухотата на „Айлинг-Елис“.

Айлинг-Елис каза: „Това е много специален момент за нас, защото се надяваме, че показа колко мощна може да бъде телевизията, къде всъщност е довела до промяна. Дори помогна на BSL [British Sign Language] законът е приет наскоро.

Роуз Айлинг-Елис и Джовани Пернис удивиха с мълчалив елемент по време на едно от изпълненията си в Strictly Come Dancing.  Снимка: Рей Бърмистън/BBC
снимка:
Роуз Айлинг-Елис и Джовани Пернис спечелиха момента, за да бъдат видени от обществената награда. Снимка: Рей Бърмистън/BBC

„Това направи хората по-подкрепящи езика на знаците и просто повече глухи осъзнаване и повече позитивност към хората. Все още имаме дълъг път да извървим, но това е толкова добро начало. толкова, толкова, толкова сме горди.“

Рапърът Big Zuu спечели два пъти на церемонията за шоуто си на Dave, Big Zuu на Big Eats, докато звездата от Stath Lets Flats от Channel 4 Джейми Деметриу също получи BAFTA – негова трета за три години.

Прочетете още:
Всички големи визии от тазгодишния червен килим

Шотландският комик Били Конъли беше удостоен със стипендия на BAFTA, изнасяйки видео реч в стаята със своя характерен шотландски хумор.

Големият Ин, който има болестта на Паркинсон, каза: “Много съм горд да получа това. Животът е добър. Не съм бил на сцената от около две години. Доста е готино. добре.

„Наблюдателите на симптомите сред вас може да забележат, че лявото ми е различно от дясното. Това е само едно от тези неща. Болестта на Паркинсон. Страдам много от болестта.

“Жена ми облича дрехите ми сутрин и ги сваля през нощта. Това е щастлив живот. Нямам оплаквания.”

Add Comment