7-те най-добри хакове за системния регистър за Windows 11


Windows 11 не е перфектен от кутията – нито един софтуер не е такъв. Настройването му, за да го персонализирате, може да бъде разликата между приемливо потребителско изживяване и страхотно. Ето някои от любимите ни хакове за системния регистър за Windows 11, които трябва да опитате.

Внимание: Всички тези хакове, по своето естество, изискват от вас да редактирате системния регистър на Windows. Премахването или модифицирането на грешно нещо може да направи компютъра ви неприятен за използване, нестабилен или дори напълно неизползваем. Продължете с повишено внимание. Преди да направите каквито и да е промени в системния регистър, трябва да се запознаете с основите на системния регистър на Windows и редактора на системния регистър (RegEdit), преди да продължите. (Или използвайте нашите хакове за регистър за изтегляне, които елиминират риска от грешка при редактиране на системния регистър.)

Възстановете оригиналното контекстно меню с десен бутон

Windows 11 значително промени контекстното меню. Може дори да е най-големият ремонт между версиите на Windows, откакто функцията беше въведена.

Не всеки го харесва – промяната на класическите функции като копиране, поставяне и преименуване на текстови опции в пиктограми след няколко десетилетия срещна смесени отзиви.

Въпреки това, бърз хак на системния регистър може да го накара да се върне към старото контекстно меню с десния бутон на мишката.

СВЪРЗАНИ: Как да възстановите стари контекстни менюта в Windows 11

Добавете приложения към контекстното меню

Ако имате приложение, до което имате достъп през цялото време или просто искате в контекстното меню, има хак на системния регистър и за това. Тази настройка се съчетава изключително добре с предишната, тъй като приложенията, които добавяте с помощта на този хак на системния регистър, се появяват в подменюто „Показване на още опции“ в Windows 11.

За отбелязване: Приложенията във вашата система PATH могат да се добавят, като просто напишете името на изпълнимия файл.

СВЪРЗАНИ: Как да добавите всяко приложение към контекстното меню на работния плот на Windows

Промяна на размера на лентата на задачите

Три размера на лентата на задачите на Windows 11

Можете да преоразмерите лентата на задачите, като промените мащаба на целия си потребителски интерфейс, но това също се отразява на размера на иконите и текста. Ами ако искате да промените размера на лентата на задачите, без да променяте всичко останало във вашата система?

Отново има хак на системния регистър за това. Можете да направите лентата на задачите си по-голяма или по-малка, като промените една стойност.

СВЪРЗАНИ: Как да направите лентата на задачите си по-голяма или по-малка в Windows 11

Преместване на лентата на задачите

Лентата на задачите на Windows 11 в горната част на екрана.

Лентата на задачите традиционно се намира в долната част на екрана, но тъй като има ленти на задачите, хората искат да ги препозиционират.

Windows 11 изобщо не поддържа преместване на лентата на задачите: можете да промените местоположението на бутона Старт от лявата страна на екрана до средата, но това е степента на вашите опции за персонализиране.

За щастие все още можете да преместите лентата на задачите в горната част на екрана с хак на системния регистър. За съжаление, не можете да го преместите вляво или вдясно на екрана без програми на трети страни, въпреки убедителните причини да го разрешите. В системния регистър на Windows има запис, който трябва да позволи на лентата на задачите да бъде позиционирана отляво или отдясно на екрана, но не работи.

СВЪРЗАНИ: Как да преместите лентата на задачите на Windows 11 в горната част на екрана

Деактивирайте заключения екран

Заключен екран на Windows 11.

Заключеният екран може да показва персонализирани изображения или изображения от Windows Spotlight – това е приятен начин да персонализирате компютъра си, но какво ще стане, ако изобщо не го искате? Заключеният екран изисква допълнително щракване или натискане на клавиш, преди да можете да влезете в компютъра си.

Имаме хак на системния регистър за вас, ако искате да можете да въведете своя ПИН или парола незабавно. Задаването на “NoLockScreen” на 1 ще деактивира напълно заключения екран. Можете сами да редактирате регистъра или да използвате включените REG файлове.

СВЪРЗАНИ: Как да деактивирате заключения екран на Windows 8 или 10 (без да използвате групови правила)

Премахнете Bing от менюто “Старт”.

Премахнете търсенето в Bing от стартовото меню.

Менюто “Старт” включва изключително практична функция за търсене. Дори не е нужно да пишете в лентата за търсене, можете просто да отворите стартовото меню, да започнете да пишете и какво – търсите вашия компютър с Windows.

Разбира се, през по-голямата част от времето, когато използвате функцията за търсене, вие търсите само местно съдържание, така че защо има толкова много допълнителни резултати от Bing, които претрупват нещата?

Не се притеснявайте, можете да премахнете за постоянно Bing от менюто “Старт” с хак на системния регистър. Просто задайте „DisableSearchBoxSuggestions“ на 1 и вече няма да получавате онлайн резултати.

СВЪРЗАНИ: Как да деактивирате Bing в менюто “Старт” на Windows 10

Премахнете Центъра за действие и известия

Червен "х" в центъра за уведомяване.

Windows 11 драстично промени някои от най-често срещаните елементи на потребителския интерфейс на Windows. Контекстното меню, менюто “Старт”, лентата на задачите, приложението Настройки и центровете за действие и известия са преработени.

Може би не искате голям изскачащ прозорец с всичките ви известия отстрани на екрана, може би просто не ви харесва как изглежда. Каквато и да е причината, можете деактивирайте центъра за действия и известия с хак на системния регистър .

За отбелязване: Това ще премахне възможността за управление на Wi-Fi, Bluetooth или аудио настройките на вашия компютър без достъп до приложението Настройки.

СВЪРЗАНИ: Как да деактивирате центъра за действие в Windows 10

Скриване на съобщението „Изискванията не са изпълнени“ (само за започване)

Windows 11 има доста строги хардуерни изисквания – те са противоречиви от момента, в който бяха обявени. Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че Microsoft променя хардуерните изисквания няколко пъти след пускането на Windows 11.

През март 2022 г. в Insider Previews на Windows 11 се появи съобщение, предупреждаващо потребителите, че компютърът им не отговаря на хардуерните изисквания на Windows 11. Не е стигнал до всички (все още), но вероятно ще го направи в някакъв момент. От май 2022 г. съобщението може лесно да бъде деактивирано с бърз хак на системния регистър.

СВЪРЗАНИ: Как да скриете „Неизпълнените изисквания“ на Windows 11

Windows 11 няма толкова забавни или удобни хакове в системния регистър като Windows 10, но също така е много по-нов. Тъй като Microsoft продължава да настройва и актуализира Windows 11, има вероятност да се появят нови хакове в системния регистър.

Add Comment